Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Turkije - Oludeniz

Wegens aanhoudende onrusten in Syrie en het risico op terroristische aanslagen in toeristische plaatsen in landen rondom Syrie, heeft Paragliding België besloten in het voorjaar van 2016 niet naar Oludeniz te gaan. We organiseren daarvoor in de plaats een 5 daagse SIV training in Oostenrijk.

Eenmaal in je leven moet je boven de 'Blue Lagoon' in Oludeniz hebben gevlogen met een waanzinnig uitzicht over de bergen en de azuurblauwe zee. Oludeniz ligt bij Fethye, op 60 km van het vliegveld van Dalaman, aan een schitterende baai vlak naast de 2000 m hoge vliegberg 'Babadag' (Vaderberg), waar startplekken voor alle windrichtingen zijn. Je landt op het strand bij de terrasjes aan de boulevard.

Naast thermiekvliegen en soaren is er voor degenen die dat willen de mogelijkheid om hoog boven zee extreme vliegmanoeuvres te oefenen, tijdens een zogenaamde 'veiligheidstraining'. Bij deze training ligt het accent op veilige afdaaltechnieken en het omgaan met extreme inklappers. Het doel is om je scherm en de (on)mogelijkheden daarvan beter te leren kennen. De bedoeling is NIET om in het water te landen, maar in het onwaarschijnlijke geval dat je je noodparachute moet gooien, land je zachtjes in het water en word je door een bootje opgepikt. Piloten met eigen materiaal kunnen in overleg hun noodparachute vrijwillig gooien. De zekerheidstraining zal naast het praktische deel bestaan uit een theorieavond en een uitgebreide nabespreking aan de hand van de videobeelden. En wat niet onbelangrijk is: onze zekerheidstraining is gratis! Alle andere scholen berekenen nog eens een extra tarief boven op de normale begeleidingskosten. Alleen eventuele boothuur en huur van zwemvesten wordt omgeslagen. Denk overigens niet dat je verplicht wordt allerlei enge dingen te doen boven water die je niet wilt. Als het voor jou al een hele mijlpaal is om met grote oren te vliegen beperken we ons daartoe. Verwar een zekerheidstraining niet met een acro training: de SAT zullen we je niet leren.

De paradijselijke stranden en het milde klimaat maken Oludeniz tot de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Behalve vliegen, tandemvliegen of parasailing kun je er:

  • Duiken
  • Boottrips maken
  • Oudheidkundige bezienswaardigheden bekijken
  • Safari's maken
  • Lekker op het strand zonnen

Ook voor je familieleden is het dus een super vakantie stek!

Als je alvast iets van de sfeer wilt proeven, kijk dan eens naar dit filmpje dat door een van onze cursisten is gemaakt:
Turkije film

Accommodatie

Het instructieteam verblijft altijd in een superdeluxe hotel met waanzinnig lekker eten en een zwembad om 's avonds lekker een drankje bij te nuttigen. Aan comfort geen gebrek! We boeken altijd een arrangement met accommodatie en vliegticket bij elkaar, meestal kost dit rond de € 550,- voor een week. Let op: heel Nederland lijkt in het voor- en najaar naar Turkije te willen, dus het is van groot belang dat je je vroegtijdig aanmeldt zodat wij de tickets kunnen boeken! Vermeld daarbij duidelijk op het inschrijfformulier je naam zoals dat in je paspoort geschreven staat. Het is niet mogelijk voor ons om tickets zonder naam te reserveren. Wie zich op het laatste moment aanmeldt, zal zelf voor een vliegticket en accommodatie moeten zorgen.

Hoe kom ik er?

Met het vliegtuig! We boeken een geheel arrangement met vliegticket en accommodatie bij elkaar. Iedereen moet de vlieguitrusting persoonlijk in het vliegtuig vervoeren! Het is voor ons onmogelijk om de spullen voor je mee te nemen. Je kunt je uitrusting van tevoren bij ons op komen halen.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Oludeniz