Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Verzekeringen

Paragliding is en blijft een risico sport en het is daarom van groot belang dat je goed verzekerd bent tijdens het beoefenen van de sport. Bij Paragliding Belgie kun je alle benodigde verzekeringen afsluiten.

Reisverzekering

Voor alle opleidingen in het buitenland is het verplicht een reisverzekering te hebben die vliegsporten niet uitsluit. Zonder geldige reisverzekering kun je niet deelnemen aan onze cursussen in de bergen. De gegevens van je verzekering moet je invullen op het verzekerings- en disclaimerformulier en op de eerste dag van je cursus overhandigen aan het instructieteam.

Veel standaard reisverzekeringen kennen uitsluitingen als het gaat om avontuurlijke sporten. Paragliding België biedt in samenwerking met de Europeesche verzekeringen een reisverzekering met parapente dekking. Alle andere eventuele reisongevallen, je reisbagage, en medische kosten zijn daarbij vanzelfsprekend ook verzekerd. De kosten zijn € 3,35 per dag (bij werelddekking € 3,75 per dag). Bij afsluiting van een reisverzekering moet je rekening houden met € 3,50 poliskosten per persoon/polis.

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je zo'n verzekering wenst af te sluiten en voor welke dagen.

Annuleringsverzekering

Er is niks zo vervelend als het moeten annuleren van de cursus en toch opdraaien voor alle kosten. Voor het annuleren gelden natuurlijk bepaalde voorwaarden. Het beste is om bij het boeken van de cursus een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze annuleringsverzekering dekt de kosten van Paragliding Belgie, echter niet van eventuele vliegtickets! De kosten van de annuleringsverzekering hangt af van het aantal cursusdagen:

  • 1-4 dagen: € 20,-
  • 5-9 dagen: € 25,-
  • >10 dagen: € 30,-

W.A. verzekering

Iedere deelnemer aan onze cursussen in Nederland en het buitenland is via Paragliding Belgie W.A. verzekerd tijdens het beoefenen van de paragliding sport.