Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Houten (Schalkwijk)

Centraal in het land gelegen, dichtbij Utrecht en Amsterdam, ligt één van de twee lierterreinen van Paragliding Holland. Het terrein is schitterend gelegen nabij de lekdijk en Culemborg. Het uitzicht vanuit de lucht over de Lek en het boerenland erom heen is prachtig. Door de kleigrond is het hier in het voorjaar en de zomer regelmatig thermisch en worden er vaak duurvluchten gemaakt.

Regels

Ons lierterrein in Houten ligt onder de aanvliegroute van Schiphol die vanaf FL055 begint (ongeveer 1700m). De preciese hoogte van de aanvliegroute is afhankelijk van de luchtdruk (flight levels zijn gebaseerd op luchtdruk) en dus hanteren wij een maximale hoogte van 1400m vanwege veiligheidsredenen.

  • Laat geen rommel achter op het veld, ook geen sigaretten peuken!
  • Parkeren kan op het speciaal daarvoor aangelegde parkeerterrein vlak naast het lierterrein. Aub niet parkeren op het erf van de boerderij.
  • A.u.b. geen honden meenemen.
  • Iedereen betaalt ter plaatse € 7,- voor de boer, tandemklanten betalen € 2,5.

Lees hier meer over de procedures tijdens het lieren.

Routebeschrijving

Vanaf Rotterdam rij je richting Utrecht over de A12. Volg daarna de A27 richting Nieuwegein, Vianen, Breda. Neem afslag 28 Nieuwegein. Neem na 1 km de eerste afslag op de rotonde (de Waterliniedok) richting Nieuwegein. Ga na 225 m linksaf de Defensiedok op. Ga na 16 m rechtsaf de Tiendkade op. Ga na 250 m linksaf op de Tiendkade. Ga na 225 m linksaf de Lekdijk Oost op. Ga na 175 m linksaf de Achterweg op. Ga na 3.6 km linksaf op de Waalseweg. Ga na 1.2 km rechtsaf de Lange Uitweg op. Ga na 70 m linksaf de Achterdijk op.

Adres:
Familie Bennekom
Achterdijk 9
3998 NE Houten (Schalkwijk)

Openbaar vervoer

Je kunt de trein nemen naar Houten Castellum en daar een OV fiets pakken voor het laatste kwartiertje fietsen naar het lierterrein. Heb je je warming up tenminste ook gelijk gehad!