Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Terlet

Onze partnerorganisatie Paragliding Holland liert in de winter op het prachtige Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet! Vanaf 1 november tot eind Februari kunnen we van dit mega grote terrein gebruik maken voor onze winteractiviteiten. De lierbanen zijn echt bizar lang (max 1400m) en we hebben meerdere richtingen waarin we ons kunnen opstellen dus crosswind zou geen probleem meer moeten zijn. Hoe gaaf is dat?!!

Om in de toekomst ook welkom te blijven zullen we ons wel netjes moeten gedragen en ons aan de regels moeten houden van het lierterrein. Daarom dus aan een ieder die wil komen vliegen het dringende verzoek om kennis te nemen van de regels en procedures omtrent dit lierterrein. Behalve onderstaande regels, kun je onderaan deze pagina ook twee pdf's downloaden met regels omtrent het vliegen op Terlet. We rekenen erop dat iedereen die naar het lierterrein komt zowel onderstaande als de regels in de genoemde pdf's naleeft.

Regels lierterrein Terlet

  • Laat geen rommel achter op het terrein, ook geen sigaretten peuken!
  • (Huis)dieren zijn NIET toegestaan!n.
  • 's Ochtends maken we op de website bij vliegverwachtingen bekend welke baan we gebruiken en waar er geparkeerd dient te worden.
  • Eenmaal op het terrein zul je de bordjes met ons logo en 'PaHo' erop moeten volgen om bij het parkeerterrein uit te komen dat we die dag gebruiken. Mochten we gedurende de dag naar een andere baan verkassen, dan passen we de website en de bordjes z.s.m. aan.
  • Rij uitsluitend op de (onverharde) wegen waar je via onze bordjes langs geleid wordt! Het is verboden om over een lierbaan heen te rijden, ook als dat een kortere route zou zijn.
  • Rij rustig en voorkom dat het te erg gaat stoffen.
  • Iedereen betaalt ter plaatse € 7,- voor de boer, tandemklanten betalen € 2,5.
  • Aan het begin van het terrein is restaurant / cafe de Thermiekbel waar je wat kunt drinken / eten en naar het toilet kunt. Ze zijn in de periode van november t/m februari doorgaans alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open. Op hun website vind je meer informatie.

Een uitleg van de lierprocedures lees je hier.

Adres

Lierterrein Terlet
Apeldoornseweg 203 34
6816 SM Arnhem

Openbaar vervoer

Je kunt met bus 191 tot vlakbij het lierterrein komen, vanaf de halte is het ca. 5 minuten lopen naar restaurant de Thermiekbel. Daarna moet je dan nog wel lopen naar de baan die we die dag gebruiken voor het vliegen.