Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Turkije - Oludeniz SIV


Paragliding Holland organiseert een SIV/ACRO training in Oludeniz met Rob van Baalen en Jitte Jorritsma. Tijdens deze 6 daagse cursus zullen twee programma's worden aangeboden:

SIV training: de SIV training richt zich op het verhogen van jouw veiligheid in de lucht. Oefeningen die aan bod komen: grote inklappers, grote inklappers met speedsysteem, front tuck, front tuck met speedsysteem, B-stall, full stall, negatief gaan en de steilspiraal. Alle oefeningen worden eerst uitgebreid theoretisch besproken en worden afgestemd op jouw persoonlijke niveau. Het kan dus zijn dat je bepaalde oefeningen nog niet kan / wilt doen, dat wordt ter plaatse met je besproken. Het volgen van een SIV is zeer aan te raden voor iedere B2 piloot: niet alleen word je er een veiliger piloot van, maar je gaat je ook een stuk zekerder voelen in de lucht!

ACRO training: de ACRO training richt zich op het leren beheersen van acrobatische manoeuvres. De volgende acro manoeuvres behoren tot de mogelijkheden:

  • wingovers
  • SAT
  • helico
  • asymmetrische spiraal
  • dynamische full stall
  • backfly

Welke manoeuvres voor jou mogelijk zijn wordt aan de hand van jouw persoonlijke ervaring en aanleg ter plaatse in goed overleg met het instructieteam bepaald. Uiteraard worden alle manoeuvres van tevoren uitgebreid doorgesproken en d.m.v. videobeelden geanalyseerd.Voor wie?
Het instapniveau voor de SIV training is minimaal brevet 2 berg, het instapniveau voor de ACRO training is minimaal brevet 2 berg met een SIV training. Het behoort dus tot de mogelijkheden om de eerste paar dagen de SIV training te doen en dan de resterende dagen je eerste ACRO manoeuvres te leren. Voor piloten die al een SIV training hebben gedaan zal de eerste dag besteed worden aan herhaling van de SIV manoeuvres zodat je klaar bent voor de ACRO training. Indien je de hele week wilt werken aan je SIV manoeuvres dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Het programma is flexibel en wordt in samenspraak bepaald.

Oludeniz is trouwens ook voor je familieleden een super leuke vakantie bestemming. Als je alvast iets van de sfeer wilt proeven, kijk dan eens naar dit filmpje dat door een van onze cursisten is gemaakt:
Turkije film

Accommodatie

Het instructieteam verblijft in een superdeluxe hotel met waanzinnig lekker eten en een zwembad om 's avonds lekker een drankje bij te nuttigen. Aan comfort geen gebrek! We selecteren altijd een all-inclusive arrangement bestaande uit vliegticket, accommodatie en eten en drinken, meestal kost dit rond de € 550,- voor een week. Zodra bekend is welk arrangement we nemen mailen we dat naar de deelnemers rond. Let op: je moet zelf je arrangement boeken!

Hoe kom ik er?

Met het vliegtuig! We boeken een geheel arrangement met vliegticket en accommodatie bij elkaar.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Oludeniz