Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Techniek verbetering

Helaas is het nog steeds zo dat er vele gebrevetteerde piloten zijn die bij de start ontzettend lopen te klungelen. Zeker als er wat meer wind is. Vliegen lukt ze wel, maar de start blijft problemen opleveren. En dit terwijl een goede starttechniek nu juist ontzettend belangrijk is! Vele ongelukken in deze sport zouden voorkomen kunnen worden door meer tijd en aandacht te besteden aan de starttechniek. Piloten die zichzelf achterwaarts de berg af 'flairen' als ze het scherm proberen aan te remmen..... Piloten die met een half ingeklapt scherm de berg afgaan, en dan weer terugdraaien naar de berg en met een smak terecht komen....allemaal te voorkomen. Een goede starttechniek toont een goed piloot!

Tijdens de PSB techniekverbeteringsdagen brengen onze instructeurs je de fijne kneepjes van het achterwaarts opzetten bij. Ook het voorwaarts opzetten wordt natuurlijk desgewenst onder de loep genomen. We garanderen je dat je er een beter piloot van wordt en met een veiliger gevoel de bergen af vliegt.

We organiseren regelmatig techniekverbeteringsdagen! Uiteraard gaan we alleen op pad als het weer gunstig is. Vandaar dat we je ook geen vaste data kunnen geven voor deze cursusdagen. Als we een techniekverbeteringsdag organiseren dan kondigen we dit aan in onze nieuwsbrief en eveneens bij vliegverwachtingen op de website. Je kunt je dan per e-mail opgeven. De tarieven vind je hiernaast.

Locatie: wordt eveneens bekend gemaakt via de nieuwsbrief.