Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Noodparachute vouwen

NB: mocht je niet op de noodchutedag kunnen komen dan kun je altijd op ons kantoor langskomen om je noodchute opnieuw te laten vouwen!

Het is voor elke piloot verplicht om met een noodparachute in zijn harnas te vliegen. Het is een prettig gevoel om te weten dat zo'n 30 vierkante meter stof je uit extreme vliegsituaties kunt redden waarbij je hoofdscherm onbruikbaar geworden is.

Even als voorgaande jaren organiseert PSB in samenwerking met PaHo dit jaar een noodparachute gooi- en vouw instructiemiddag. Voor de piloten met eigen materiaal is het ideaal om op deze manier hun reserve te gooien, te "luchten" en weer te (laten)vouwen. De piloten zonder eigen harnas zijn natuurlijk ook welkom: wij hebben altijd voldoende materiaal bij ons waar je mee kunt oefenen. Aanmelden gaat per e-mail.

Let op: heb je een binnencontainer of noodchute die je niet bij ons hebt gekocht, neem dan even de gebruiksaanwijzing mee!

Naast het nuttige is er ook het aangename: het is altijd een gezellige middag waarbij je weer veel vliegvrienden tegenkomt en je sterke verhalen kunt uitwisselen.

Locatie

De noodparachute instructiemiddag vindt plaats te:

Lagere school de Burcht
Platanenstraat
2982 CR Ridderkerk (wijk West)
Nederland

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. We beginnen om 10.00 en stoppen om 17.00. A.u.b. niet allemaal op het laatste moment komen!