Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Zuidelijke Dolomiten - overlandcursus

Tijdens deze overland 'light' gaan we overlandvliegen op verschillende vliegstekken in de Zuidelijk Dolomiten. Onze standplaats is het beroemde Bassano del Grappa, waar we zoals altijd prachtig overland kunnen vliegen vanaf het Montegrappa massief richting bijvoorbeeld het Piave dal. Met 6 verschillende startplaatsen staat de wind altijd ergens wel goed!

Maar we gaan ook naar prachtige stekken in de omgeving van Bassano, zoals bijvoorbeeld:

  • Rubio: prachtige startplaats ten westen van Bassano vanwaar we terug te vliegen naar het Montegrappa massief.
  • Feltre: beroemde overlandstek vanwaar we langs prachtige Dolomiten toppen vliegen richting Belluno.
  • Pieve d'Alpago: er zijn weinig stekken met zo'n overweldigend uitzicht! Vanaf de start thermieken we tot boven de Mt. Dolada om dan het dal over te steken naar Belluno en door te vliegen richting Feltre.
  • Revine Lago: een schitterende start bovenop de ridge vanwaar we naar het oosten kunnen vliegen tot aan de A27 en naar het westen tot aan Mt. Cesan.

Deze cursus is een echte overlandsafari! Onze instructeurs kennen het gebied goed en nemen je tijdens deze overlandsafari mee naar de mooiste vliegplekken van de Zuidelijk Dolomiten, bespreken de mogelijke overlandroutes met je en begeleiden je vanuit de lucht en vanaf de grond om je grenzen te verleggen en net weer wat verder te komen!

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen, maar die op een veilige en verantwoorde manier kennis willen maken met alles wat erbij komt kijken. De maximale groepsgrootte is 10 piloten.
Pilotenprofiel voor deze cursus:

  • Je bent in het bezit van Brevet 2 Berg.
  • Je kunt goed zelfstandig starten en (buiten)landen. Buitenlanden in dit gebied is redelijk gemakkelijk door de grote aanwezige velden.
  • Je hebt al thermiekervaring en kan op een thermische dag zelf omhoog thermieken. Een overlandcursus is geen thermiekcursus! Als je niet omhoog kunt komen dan kunnen we niet overland vliegen met je....
  • Je moet met meerdere piloten tegelijk in een bel kunnen en durven draaien.
  • Het hebben van een GPS is verplicht! Dit mag ook op je telefoon zijn zodat je coördinaten kunt doorgeven als je geland bent. Als je echt wilt overlandvliegen raden we echter een vario/gps systeem aan zoals bijvoorbeeld de Flymaster GPS.
  • Je moet comfortabel met oren en speed kunnen vliegen als afdaalmethode.

Accommodatie

Het instructieteam verblijft altijd in het gezellige en betaalbare Tilly's. Tarieven vind je op hun website. Tilly's ligt op loopafstand van het landingsterrein. Voor de kampeerders is er een kleine camping naast restaurant Antica Abbazia. Letop: het kan af en toe wat rumoerig zijn op de camping.

Even voor de duidelijkheid: je moet zelf je accommodatie regelen!

Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je er met de auto in een dag komen. Als je geen zin hebt in een lange rit kun je ook met Transavia vliegen naar Treviso (Venetië) en vandaar met de trein naar Bassano komen.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Zuidelijke Dolomiten