Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Oostenrijk - Obertilliach

Paragliding Holland heeft een prachtige vliegstek gevonden in 't Lesachtal, een zeer geliefde vakantieplek in Tirol, Oostenrijk. Obertilliach ligt in een afgeschermd zij-vallei van het Pustertal, vlakbij Sillian. Het uitzicht vanaf de berg richting de Dolomieten is geweldig, het vliegen is er fantastisch! Zowel voor beginners als gevorderden is dit een ideaal vlieggebied. De start en landing zijn ruim en makkelijk bereikbaar. We gaan met een stoeltjeslift omhoog en binnen 10 minuten sta je weer boven vanwaar je een paar minuten moet lopen naar beneden om bij de start te komen. Je kunt voor de kabelbaan een voordelige weekkaart kopen voor paragliders.

Gevorderden kunnen hun hart ophalen: Obertilliach is een leuke thermiekstek en biedt goede overlandmogelijkheden. Voor beginnende overlandpiloten is de overlandvlucht van Obertillach terug naar Sillian een geweldige ervaring die je niet mag missen! Beter is het nog om niet te landen en boven de Thurntaler weer helemaal omhoog te klimmen en ver Italië in te vliegen! Het Pustertal staat bekend als een van de overland snelwegen van de Alpen.....veel beter gaat het niet worden! Onderweg in de dalen zijn altijd ruime landingsmogelijkheden aanwezig.

Ook voor je familie is dit een erg leuk vakantiegebied! De Oostenrijkse bergen zijn hier op zijn mooist en bieden prachtige wandelmogelijkheden. De kabelbaan van de Thurntaler of de stoeltjeslift van de Golzentipp brengt je binnen enkele minuten naar prachtige alpenweides waar je mooie uitzichten hebt over de bergen. We zitten vlak naast Italië en een bezoekje aan de wereldberoemde Italiaanse dolomieten ligt binnen handbereik.

Accommodatie

Het instructieteam van Paragliding Holland verblijft op de Camping / Gasthof Luggau. De camping ligt in het Lesachtal en biedt naast de camping ook mooie kamers voor een gunstige prijs. Ook voor kinderen is dit een leuke plek om te blijven! Geef bij het boeken aan dat je via Paragliding Holland / Belgie komt, dan word je op de juiste plek ingedeeld!

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals informatie over verblijf, aankomstdatum en ontmoetingspunt.

Reisnotities Obertilliach