Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

In Moergestel (NL): basis liercursus

Ook in het vlakke land kun je goed leren paragliden! We organiseren daarvoor zogenaamde 'basis liercursussen'. Bij het liervliegen start je niet vanaf een berg, maar gewoon vanaf een vlak stuk weiland. Je wordt dan vastgekoppeld aan een kabel en de lier aan de andere kant van het veld trekt je vervolgens omhoog. Eenmaal boven koppel je los, en vlieg je zo vrij als een vogel rond. Natuurlijk gebeurt dit alles na een grondige vooropleiding en uiteraard onder radiobegeleiding. De basis liercursus is de beste manier om in België met de sport te beginnen. We beginnen de eerste dag in Wateringen (Nederland!) met een uitgebreide grondtraining en wat noodzakelijke theorie. Vervolgens gaan we naar ons lierterrein in Moergestel (Nederland maar vlakbij de grens met België) om daar nog eens 5 hoogtevluchten aan de lier te maken. Beleef een spectaculair avontuur!

Een basis liercursus kost slechts € 225,- en bevat:

  • huur materiaal (we gebruiken de allermodernste vlieguitrustingen)
  • minimaal 2 cursusdagen incl. inleiding, materiaalkennis, theorie, opzetoefeningen, stuurbewegingen, landingsprocedure, etc
  • 5 hoogte-vluchten aan de lier (al gauw meer dan 300 m) onder radio-begeleiding van 2 instructeurs; naar wens kan de eerste vlucht als tandemvlucht met een instructeur gedaan worden
  • een theorieavond (vliegpraktijk, aërodynamica, meteorologie), inclusief examen voor Brevet 1
  • logboek (incl. opleidingsplan)
  • KNVvL theorieboek voor de beginnende piloot
  • W.A. verzekering en vliegmateriaalverzekering.

Na deze basis liercursus kun je verder gaan met een vervolgopleiding aan de lier of in Frankrijk, Oostenrijk of Italië direct deelnemen aan ons bergprogramma en je eerste hoogtevluchten in de bergen maken.

Je hoeft overigens niet eerst een basis liercursus te doen alvorens je mee kan gaan met een bergcursus. Je kan bij Paragliding België ook als absolute beginner mee naar de bergen en gelijk de beste start van de vliegcarriere maken! Het voordeel van een vliegweek in de bergen is dat het weer daar doorgaans wat minder veranderlijk is dan in België en je 6 dagen alleen maar met vliegen bezig bent. Hierdoor kom je doorgaans veel eerder aan vliegen toe dan in België. Kijk voor meer informatie eens bij onze basis bergcursus.

Nu aanmelden!


Lees onze uitgebreide beschrijving van de basisliercursus.