Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Soarcursus

Soaren is een aparte tak van sport waar menig parapente piloot volledig aan verslaafd is. Een laminaire (lees gelijkmatige) wind botst tegen de duinen of berg en veroorzaakt een dynamische lift waarop je urenlang kunt vliegen, ook wel soaren genoemd.
Onze soarcursussen vinden plaats in Nederland en in Marokko.

In Nederland

Ook in Nederland is het mogelijk om urenlang te vliegen en tochtjes van 20km of meer te maken! Soaren in Nederland is fantastisch, maar is alleen weggelegd voor piloten die een goede schermbeheersing hebben en moeiteloos bij harde wind hun scherm achterwaarts kunnen opzetten. Piloten die de stap naar soaren in Nederland willen zetten raden we aan om eerst deel te nemen aan de techniekverbeteringsdagen van PSB. Als je perfect je scherm beheerst is de stap naar soaren zo gemaakt.

PSB geeft in samenwerking met PaHo soarcursussen op maat in Nederland. Inschrijven gaat na overleg via ons kantoor.

In Marokko

Al een aantal jaar ontvluchten we de winterse koude en gaan we vliegen in het bijzonder gastvrije en schitterende Marokko. In maart/april wanneer de meeste piloten zitten te dromen over de zomer, maken wij al urenlange vluchten aan de kust bij Mirleft. Soaren in Marokko is de beste stap in je parapente opleiding: je leert moeiteloos achterwaarts opzetten en krijgt meteen vele uren airtime! Lees hier meer over deze cursus.