Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Liervliegen in Nederland

Onze partnerorganisatie Paragliding Holland vliegt elk weekend en regelmatig ook nog een doordeweekse dag (mits het weer het toelaat) aan de lier. Wij vliegen het hele jaar door, dus ook in de winter! Als je kijkt bij vliegverwachtingen kom je te weten of we kunnen vliegen en waar we vliegen: op maandagavond maken we hier altijd oze vliegplanning voor die week bekend.

Liercursussen

Om het liervliegen te leren, moet je beginnen met een basis liercursus. Na de basis liercursus zet je de opleiding tot zelfstandig piloot voort met een uitbreidingspakket van 10 of 20 liervluchten. In minimaal 40 vluchten worden alle verplichte oefeningen met je doorlopen en leiden we je op tot zelfstandig lierpiloot. Het doel van de opleiding is het halen van brevet 2 Lier. Natuurlijk kun je ook langskomen en gewoon losse vluchten afrekenen. Zie tarieven voor een overzicht.

Voor piloten met bergervaring die willen beginnen met lieren rekenen we een 'omscholingstarief' van € 25. We leggen je dan de fijne kneepjes van het lieren uit en zullen je daar tijdens het oplieren ook bij begeleiden.

Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van een lierdag.

Deelname bergcursussen

Als je bij ons een basis liercursus hebt gedaan, kun je eveneens deelnemen aan iedere half-gevorderden cursus in de bergen. Voor meer informatie kijk bij bergcursus.

Organisatorische mededelingen

Als je op het lierterrein komt, gaan we ervan uit dat je bekend bent met de regels op het lierterrein. Je kunt deze vinden bij Locaties.

Iedereen dient voor vertrek € 7 af te rekenen voor de boer!