Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Bergcursus uitgebreid

We hebben al honderden piloten opgeleid tot zelfstandig paragliding piloot en al meer dan 15 jaar ervaring in het verzorgen van professionele opleidingen in de bergen. In onze opleidingen wordt onder meer aan de volgende facetten uitgebreid aandacht besteed:

  • Inschatten van de weersomstandigheden: kunnen we wel vliegen?
  • Goede en veilige starttechniek
  • Hoe omgaan met turbulentie en eventuele inklappers
  • De KNVvL verplichte oefeningen
  • Afdaalmethodes
  • Een correct landingscircuit vliegen
  • Theoretische kennis van het vliegen: aŽrodynamica, meteologie, materialen, enz

Op de eerste dag van de cursus maak je kennis met het instructieteam en met elkaar. Tijdens de eerste bijeenkomst zal de algemene gang van zaken besproken worden en krijg je het materiaal uitgedeeld dat je gehuurd hebt: Paragliding Belgiê vliegt uitsluitend met de modernste materialen. We zullen daarbij veel aandacht besteden aan het afstellen van het harnas zodat we zeker weten dat je comfortabel in de lucht zit.

Tijdens deze eerste bijeenkomst zal het instructieteam ook vragen naar het volledig ingevulde en ondertekende verzekerings- en disclaimer formulier. Deelname aan onze cursus is uitsluitend mogelijk nadat dit formulier is ingeleverd! Tot slot wordt de groep gesplitst in een beginners en een (half)gevorderden groep.

En dan gaan we natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag! De beginners krijgen hun eigen instructeurs mee en zijn een hele dag bezig met grondoefeningen en wat theorie. Ook mensen die een tijd niet gevlogen hebben, kunnen zich even bij deze groep aansluiten om de kennis weer wat op te frissen. Zodra het weer in de vingers zit, kun je dan terug naar de andere groep en gaan vliegen.

De (half)gevorderden groep gaat het landingsterrein verkennen en daarna meteen omhoog om te gaan vliegen. Aan het einde van de dag wordt er met beide groepen geŽvalueerd en de volgende dag besproken. Natuurlijk vergeten we niet dat we ook op vakantie zijn! Aan het einde van de dag gaan we dan ook allemaal gezellig uit eten en praten we over de ervaringen van de dag.